Siirry pääsisältöön

Näkijän käsikirja osa 1 - Henkisentyöskentelyn monet tasot

Kun alamme työskentelemään henkisellä alalla, harrastuksena tai ammatiksi, niin meidän tulee selvittää ensin minkä tason tekijöitä me olemme; Fyysisen, Psyykkisen vai Mediaalisen tason?

Korttitulkitsijat, kädestäennustajat, unitulkitsijat, meediot, selvänäkijät ja monet muut ovat eri tasojen työskentelijöitä. Joskus henkilö voi työskennellä monellakin tasolla, itse käytän hyödykseni kaikkia näitä kolmea tasoa.

Usein kuulee sanottavan, että

        - ”Selvänäkijä ei ole meedio, mutta meedio on aina selvänäkijä.”

Itselleni meni hetken aikaa ymmärtää mitä tämä lause tarkoittaa, mutta kun olen tutustunut näihin tasoihin ja päässyt irti siitä meedionstereotypia - ajattelusta, niin homma onkin huomattavasti selkeämpi. Vaikka toisaalta Psyykkisen tason ja Mediaalisen tason rajanveto ei ole aina itselle niin selkeää, varsinkaan silloin kun siirto toiselle tasolle on tapahtumassa. 

 


Fyysinen taso

 

Fyysisentasontyöskentelijöihin kuuluu ns. apuväline työskentelijät, kuten kortti-, riimu- ja kädestä ennustajat. Fyysiselle tasolle on ominaista, että tämä tieto perustuu johonkin, kirjoista opittuun tietoon esim. tietynlainen sydämen viina tarkoittaa tiettyjä asioita ja tämä riimumerkki tarkoittaa tiettyjä asioita. Tämä kaikki on ulkoa opiskeltua (tai samalla luetaan opaskirjaa) tietoa eikä siinä työskennellä henkimaailman kanssa. Tämä on kuitenkin se persustaso, josta henkisentyöskentelyn kehitys lähtee.

Fyysisentason työskentelymuotoja on mahdottoman paljon, mutta laitan tähän joitakin esimerkkejä:

-          Kiromantia eli kädestä lukeminen

-          Astrologia

-          Numerologia

-          Grafologia eli käsialatutkimus

-          Fysionomiikka eli kasvonpiirteiden lukeminen

-          Metoposkopia eli otsan lukeminen

-          Moleoskopia eli luomista lukeminen

-          Kortti – ja riimutulkinta

-          Oneiromantia eli Unien tulkinta

-          Teenlehdistä tai kahvinpuruista ennustaminen

 

Psyykkinen taso

 

Psyykkinen taso eli Auran taso. Psyykkistä tasoa voisi kutsua yliaistilliseksi tasoksi tai kuudennen aistin tasoksi, sillä monesti se tiedon saanti tapahtuu vaistonvaraisesti eli intuition kautta ja se on usein ihmisillä automaattista ja spontaania. Harjoittelun kautta tätäkin kykyä voi kehittää ja oppia hallitsemaan.

Ns, Psyykikko saa tietoa ihmisestä, eläimestä, esineistä, kasveista tai paikoista lukemalla energiakenttiä eli auraa. Toiset näkevät auran omilla fyysisillä silmillään tai sisäisellä silmällään (kolmannella silmällä) eli telepaattisesti.  Toiset taas aistivat asioita ihollaan tai kehollaan näkemättä mitään konkreettista auraa. Aistiminen tapahtuu silloin tuntoaistin kautta, jolloin puhutaan selvätuntoisesta ihmisestä. Auran näkijää pidetään selvänäkijänä. Nyt olemme astuneet tänne selväaistien maailmaan.

Ihminen tunteen toisen ihmisen auran yleensä luonnostaan, eli tiedät, pidätkö tästä ihmisestä vai et, vaikket ole välttämättä sanonut hänelle sanaakaan. Auran voi tuntea myös ns. läsnäolona esim. silloin kun istut selkä ovelle päin tietokoneella kirjoittaen ja tunnet, että joku hiippailee takanasi vaikket kuullutkaan mitään. Tätä samaa energian aistimista tapahtuu myös mediaalisella tasolla, kun aistit kummituksia, psyykikko aistii vain eläviä.

Tällainen auran aistimen tapahtuu yleensä hyvin lähellä ihmistä. Joskus on ihmisiä, joilla on valtava karisma eli heillä on hyvin vaikuttava ja yleensä kookas aura, eli sellaiset ihmiset, jotka yleensä esiintyvät paljon tai ihmiset, jotka tullessaan huoneeseen sinusta tuntuu kuin itse aurinko olisi saapunut paikalle. 

Aura voi tuntua kylmälle, kuumalle, sähköiselle tai paineelle. Auran näkeminen on taas asia erikseen eli auran voi nähdä eri väreissä, ja värit taas kertovat ihmisestä monenlaisia asioita, mutta kirjoitan aurasta sitten joskus erikseen tarkemmin. Myös eläinten auroja voi lukea, jolloin puhumme eläinkommunikaatiosta, mutta sekin on aihe erikseen. Myös kivillä ja kasveilla on aura, jotka ovatkin helppoja kohteita lähteä harjoittelemaan aurankatsomista.

Sanoin tuolla aikaisemmin, että auran tuntee yleensä luonnostaa. Selitän asian yleensä niin, että ihminen on eläin, meillä on vaistot ja juuri se 6 aisti mikä nyt vaan on toisilla terävämpi kuin toisilla. Ja koska meillä on tämä aisti jo olemassa niin sitä voi yrittää kehittää harjoittelun kautta. 

 

Psyykikko on monipuolinen tyyppi

Psyykikkona olemiseen kuuluu tietysti muutakin, kun auran katselu. Loistavat psyykikot voivat lukea kaikkea mihin ihminen on koskenut tai paikkoja missä ihminen on ollut kuten talojen huoneita. Moni harrastaakin esineluentaa (psykometriaa) kirpputoreilta löytämistään esineistä. Tämä perustuu siihen, että ihmisestä jää energiajäämiä esineisiin, joita sitten psyykikko lukee. Olet ehkä huomannut joskus kun tulet huoneeseen, jossa on juuri tapeltu, niin aistit sen ”kireän tunnelman” joka siellä on ilmassa.

Auraa lukemalla ihmisestä tai esineestä voi saada tietoosi henkilön menneisyyttä, nykyisyyttä toiveita, odotuksia ja jopa terveyden tilaa. Moni tietämätön voikin mennä tässä kohtaa harhaa ja luulla, että tieto tulee enkelietä tai muulta henkimaailman auttajalta, vaikka todellisuudessa hän lukeekin toisen henkilön auraa. Eli henkimaailma ei sano, että asiakas menee naimisiin 3 vuoden päästä vaan luet luettavan henkilön toiveita hänen omasta aurastaan. Tällöin puhutaan ns. valemeedioista. 

 Muista kuitenkin, että toisen ihmisen aura on aina hänen henkilökohtaista tilaansa, eikä sitä saa lukea ilman henkilön suostumusta.

 

Energiavampyrismi ja Psyykkinen parantaminen

Tässä kohtaa voidaan puhua myös hieman Psyykkisestä parantamisesta ja energiavampyyreistä. Joskus lähelläsi voi olla ystävä, joka on masentunut ja kuuntelet hänen huoliaan. Huomaat, että tämä ystäväsi väsytti sinut aivan uuvuksiin ja ystävä taas saa yllättävä energiaruiskeen. Ystäväsi varasti energiasi. Hän ei yleensä tee tätä tahallaan, mutta tietämättömille sattuu vahinkoja. Monet meistä henkisistä ihmisistä on myös parantajia, ja meidän seuraamme usein hakeutuu ihmisiä, joilla on huolia ja ongelmia. Sinun läsnäolosi, kuuntelemisesi ja puheesi parantaa toisen oloa, koska energia virtaa toiselta henkilöltä toiselle. Jos sinulle tapahtuu tällaista, sinun on opeteltava suojaamaan energiakenttäsi, jolloin tällaista varastamista ei enää pääse tapahtumaan.

Psyykkistä parantamista tapahtuu myös silloin kuin lähtee harjoittelemaan energiahoitoja tai henkiparantamista. Energiahoidoissa on tarkoitus toimia energianvälittäjän eli toimit asiakkaan ja henkimaailman välissä energian ohjaajana. Silloin kun ei olla yhteydessä henkimaailmaan niin luovutat asiakkaalle omaa energiaasi. Tämän virheen huomaat siitä, että olet energianvälittämisen jälkeen väsynyt ja usein kylmissäsi. Puhdas energianvälittäminen on sitä, että saat itsekin energiahoitoa asiakkaan hoidon aikana ja hoidon jälkeen olet paljon energisempi kuin aloitettuasi hoidon. Itse huomasin tämän virheen itselläni alkuaikoina, kun harjoittelin energiaparantamista, niin jalkani palelivat parikin päivää hoidon jälkeen, joskus paleli koko keho niin, että hampaat kalisivat. Energia virtasi kyllä voimakkaasti, mutta se oli lähtöisin minun kehostani, ei henkimaailmasta. Tässä ongelmassa auttaa sen yhteyden vahvistaminen sinun ja henkimaailman välillä, mutta tästäkin aiheesta kerron mieluummin lisää omassa blogipostauksessa. 

 

Psyykikon apuvälineet

Myös psyykikko voi käyttää monia apuvälineitä. Tällöin psyykikon selväaistit toimivat yhdessä fyysisten välineiden kanssa. Eli kun psyykikko lukee esim. tarot – kortteja tai muuta apuvälinettä, niin silloin hän näkee esim. symboleita, jotka ilmestyvät hänen silmiensä eteen. Tällöin tulkitsijalla on hyvä intuitio eli yhteys korkeampaan minäänsä, josta tämä tieto tulee. Toiset tulkitsijat kutsuvatkin itseään intuitiivisiksi korttitulkitsijoiksi, koska silloin heillä toimii se 6 aisti. Toisilla tässä työskentelyssä toimii myös selvätuntoisuus ja selvätietous.

Psyykikko voi käyttää apuna samoja apuvälineitä kuin fyysisenkin tason tekijä, mutta niissä on mukana se selväaistiminen. On myös muita apukeinoja, jotka ovat enemmän psyykikon kuin fyysisentason työskentelytapoja. Näitä ovat mm;

                      - Pyromantia eli tulesta ennustaminen

- Hydromantia eli vedestä ennustaminen

- Kristallipallosta tai muusta heijastavasta pinnasta ennustaminen

- Hiekasta lukeminen

- Rypistetystä tai suorasta paperista lukeminen

- Valokuvasta lukeminen

 

Mediaalinen taso = yhteys henkimaailmaan

 

Psyykinkon ja meedion selvin ero no siinä, että meedio saa viestejä henkimaailmasta, psyykikko (selvänäkijä) ei. Koska mediaalinen taso on näistä kolmesta tasosta se korkein, niin se tarkoittaa sitä, että kolmannella tasolla työskentelevä henkilö hallitsee jo ykkös- ja kakkostason, mutta siinä on sitten eroja mikä työskentelytapa on kullakin vahvin. Vaikka mediaalinen tasosi olisikin auki, niin voit silti olla parempi spyykikko kuin meedio.

 

Meedionstereotypia

Itsekin olen sortunut siihen, siihen että olen ajatellut, että meedio on vain silloin kuin viestintä edesmenneiden kanssa, on mutkatonta ja selkeää, mutta nyt olen tajunnut, että meedioita on monenlaisia ja heillä on erilaisia selväaisteja käytettävissään ja toiset meediot vaan ovat parempia eli kehittyneempiä työssään kuin toiset. Lisäksi on olemassa Transsimeedioita ja Fysikaalisia meedioita, mutta niistä ja muusta meediona työskentelystä kerron sitten toisessa blogipostauksessa.

Ennen kuin itse hyväksyin asian ja aloin kutsumaan itseäni meedioksi niin sanoin itsekin niin, että

        - ”Olen selvänäkijä, mutta saan joskus spontaanisti viestejä henkimaailmasta. ”

Nykyään tajuan et sitä joko on meedio tai ei ole. 

 

Miten Chakrat vaikuttavat tasoihin?

Periaatteessa kaikki, jotka näkevät henkimaailman asukkien ilmestyvän edessään ovat meedioita, eli heidän kolmas tasonsa on auki eli toisin sanoen Kruunuchakra on auki. Selvänäkijällä on Otsachakraan asti chakralinja auki ja taas niillä, jolla ei ole selvänäköisyyttä, niin Otsachakra ei ole vielä auki. He, jotka työskentelevät enkeleiden kanssa on Kruunuchakrasta ylöspäin olevat chakrat auenneet (Causaalichakra, Sieluntähtichakra ja Tähtiporttichakra). Selväaistinen ihminen voi osata kertoa onko toisen ihmisen chakrat auki vai ei. Tähän Chakra aiheeseenkin palaan vielä myöhemmin toisessa postauksessa. Chakratietous on henkisyyden yksi peruselementti, joten voit varautua siihen, että käsittelen sitä aihetta usein teksteissäni.

 

Pitkin poikin tasoja (lisätty 24.4)

Joskus tasolta siirtyminen kulkee lineaarisesti fyysiseltä mediaaliselle tasolle, aina tämä ei kuitenkaan ole itsestään selvää. Tässä tullaan hieman näihin "koulukuntaeroihin", mutta yritän avata asiaa jotenkin johdon mukaisesti sinulle auki.

Suhteellisen yleisen käsityksen mukaan lapset syntyvät mediaalinen taso auki eli lapset näkevät luonnostaan mörköjä ja kummituksia, mutta usen tämä taso sulkeutuu kasvun mukana ku ihminen alkaa painottamaan rationaalista ajattelua. Myös koti-ilmapiirillä on paljon vaikutusta lapsen kasvuu, jos sinulle todetaan usein, ettei kummituksia ole, niin alat uskoa siihen ja kolmas taso sulkeutuu. Jos taas kotona ollaan itsekkin aukinaisia ja avoimia asioille, niin on todenneäköisempää, että mediaalien taso pysyy auki. Tämäkään ei ole joko tai tilanne. Moni meedio on sanonut, ettei perheessä koskaan keskusteltu tästä aiheesta ja silti taso pysyi koko ajan auki.

Joskus taso tosiaana jää pysyvästi auki ja ihminen näke koko elämänsä henkimaailmaa. Moni kuuluisa meedio kuuluukin juuri tähän ryhmään. Yksi mahdollisuus on myös se, ettei mediaalinen taso aukea koskaan, vaikka kuinka haluaisit, eli niin ei vai olisi jostain syystä tarkoitettu tapahtuvan tässä elämässä.

Riidanaihe tässä on sitten se, että voiko kaikki olla meedoita, sillä toisten mielestä se on annettu vain harvojen lahjaksi, toisten mielestä olemme kaikki emmän tai vähemmän meedoita jos vain viittisimme kuunnella ja katsoa ympärillemme. Itse ehkä kallistun tähän jälkimmäiseen ajatteluun, mutta tämä ei olekkaan mikään mielipidekirjoitus.

Tasot voi myös sulkea jos niin itse haluaa. Itse on jounut tämän tekemään omasta tahdostani, silloin kuin aloin nähdä sukulaisten kuolemia ennalta ja oman mummun kuolema oli sit kova pala nähdä etukäteen. Palaan joskus tähän asiaan paremmin. Parin vuoden kuluttua muutin mieleni ja halusin lähteä kehittämään lahjaani ja tässä sitä nyt ollaan. 😀

Voiko tasolta tippua alas vaikkei haluaisi? No, tässä tullaan sitten siihen ajatukseen, että -"Kyvyt voidaan ottaa pois". Olen kuullut tästä usein, mutten tunne henkilökohtaisesti ketään jolla olisi näin käynyt. Tämä liittyy henkiseen moraalioppiin, eli jos käytät kykyäsi väärin, niin henkimaailma ottaa kyvyn rangaistuksena pois. Tästäkin on varmasti monia mielipiteitä. Esimerkkinä voisi olla se, että nuuskit muiden henkilökohtaista elämään itsekkäistä lähtökohdista tai vaikka varastat jotain kykyjesi avulla. Myös henkisentyön eettiset ohjeet on sellainen josta tulen kirjoittamaan myös. 

 

Muuntunut tietoisuudentila ( lisätty 24.4)

Uni ja meditaatiomaailma onkin sitten hankalampi tapaus vetää rajaa. Henkimaailman on huomattavasti helpompi lähestyä meitä kun olemme unessa tai siinä rajalla jolloin tavallinen arkinen aistihavannointi ja järjenjuoksu ei toimi yhtä tehokkaasti. Olemme siis paljon vastaanottavammassa tilassa.

En halua vähenksyä kenenkään kokemuksia, mutta joskus näihinkin asioihin on hyvä suhtautua hieman kriittisesti, niin älä suutu siitä mitä kirjoita nyt...

Moni on kertonut, että kuolleet sukulaiset tulevat antamaan viestejä unissa. Näin voi olla, mutta se ei vielä välttämättä tarkoita sitä, että olet meedio jos valveilla ei tapahdu mitään komminikointia. Tarkoitan tällä sitä, että viesti jonka alitajuntasi jo tietää tulee uniisi edesmenneen läheisen muodossa, koska se menee paremmin perille. Alitajuntaamme ei pidä aliarvoida. On monia tapauksia tilanteista missä unessa kerrotaan sairaudesta, mutta keho ei vielä tunne oireita. 

Tiedepiireissä puhutaan myös aivojen kuvapankista eli sinne tallentuu miljoonien ihmisten naamoja eli ihmisiä jotka olet joskus nähnyt elämässäsi. Eli jos uneesi tuleekin täysin outo ihminen höpöttämään jotakin, niin kyse voi olla myös kuvapankista tulleesta kuvasta. Mutta joskus viestit ovat myös oikeita, jos joku muu ihminen tämän tulijan selkeästi tunnistaa. 😀 Uniinkin tulen palaamaan myöhemmn, enneunia käsittelevässä postauksessani.

Meditoidessa saattaa saada viestejä vaikka keltä. Tässä onkin sitten hankala sanoa onko kyse omasta puhtaasta mielikuvituksesta vai korkeimman minän viestinnästä. Eli en sanoisi ainoastaan tämänkään perusteella, että mediaalinen taso on auki. Itse meditoin usein ja henkimaailma tuokin sitten viestejä minulle, mutta minulla on se etu, että tunnen sen myös fyysisesti kun vieressäni ollaan ja voin sitten keskustella heidän kanssaan.

Sitten vielä ne päihteet... Jos näkee henkimaailmaa vain ja ainoastaan humalassa tai huumeissa, niin suhtautuisin aika kriittisesti siihen mitä näkee, kuulee ja tuntee. Aistiharhojahan voi aiheuttaa ihmiselle muillakin pikku kikoilla, koska aivomme eivät ole täydelliset. Youtubesta löytyy paljon videoita "Näin huijaat aivojasi" - nimen alla.

Entäs sitten Shamaanimatkat? En ole alan asiantuntija joten en osaa sanoa tähän juuri mitään. Uskon kyllä, että oikea rummutus ja tekniikka auttavat saavuttamaan muuntuneen tietoisuuden tilan ja sitä kautta kommunikaatio on helppompaa, mutta tässäkin ajattelen saman suuntaisesti kuin edellä, eli jos ei muulla tavoin kommiunikaatiota henkimaailman asukkien kanssa tapahdu, niin miettisin tätäkin kriittisesti.

 

 

Hienoa jos jaksoit lukea loppuun asti. Uskon, että nyt sinulle on auennut jo aika hyvin mitä nämä 3 tasoa merkitsevät henkisessä työskentelyssä. Henkistentyöskentelytasojen ymmärtäminen on se pohja, jonka päälle on hyvä alkaa keräämään muuta tietoa henkisyydestä. 

Tämä tasojako ei ole minun oma keksintöni vaan yleinen käsitys spiritualistisissa piireissä, joten älkää polkeko mua lyttyyn. 😂Halusin avata tätä näkemystä mahdollisimman hyvin auki. 

Muista kuitenkin, ettei kirjoitukseni ole yksi ja ainoa totuus. Moni voi nähdä asioita erilailla kuin minä, joten rakentava keskustelu ja mielenpiteiden jakaminen on aina hyväksi. Mutta väittely siitä, että "Sinä olet väärässä ja minä oikeassa", ei palvele ketään lukijaa. Kuulisin mielelläni kommentteja joten voit jättää niitä tämän blogin kommenttikenttään myös muiden luettavaksi. 😀

 

Seuraavassa näkijän käsikirjan osassa (osa 2) käsittelen chakrajärjestelmää. Tervetuloa lukemaan silloin.

 

Laitoin sinulle lisäksi 3 linkkiä tubettaja Kupariketun videoihin, jotka käsittelevät juuri tätä kolmea henkisentyöskentelyn tasoa:

Osa 1 - Fyysinen taso:

 https://www.youtube.com/watch?v=WSV6694jZlo&t=14s 

Osa 2 - Spyykkiinen taso:

https://www.youtube.com/watch?v=qiRujAB6bCc&t=19s

Osa 3 - Mediaalinen taso:

https://www.youtube.com/watch?v=8RLTHMeuojg&t=1839s

Kommentit

  1. kiitos erittäin hyvin ja selkeesti kirjoitettua ja ymmärrettävää tekstiä

    VastaaPoista
  2. Luin hitaasti ja hartaasti. Hyvin selkeästi kirjoitettu. Kiitos

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

 Henkinen sumutus – Huijareita henkisissä piireissä

Noin pari kuukautta sitten ystäväni joutui törkeän huijauksen kohteeksi ja tällä tilanteella oli erittäin vakavat psyykkiset seuraukset. Tajusin heti kuunnellessani ystäväni kertomusta, että kyseessä on ammattimainen energiahoitaja huijari, jonka tekniikka perustuu uhrin pelotteluun ja pelon avulla rahastamiseen ja hallintaan. Onneksi sain ystäväni tajuamaan, että häntä on huijattu ja estin siten ystävääni tekemästä itselleen mitään peruuttamatonta… Henkisiä piirejä vuosia seuranneena aina välillä törmää huijareihin, jotka käyttävät ”ota rahat ja juokse ” -tekniikkaa, mutta tämä tapaus oli omaa luokkaansa järjestelmällisyytensä ja pitkälle mietityn tyylinsä vuoksi.   Lähdinkin tutkimaan kyseisen huijarin toimintaa ja laitoin moneen facebook- ryhmään, että etsin huijausten uhreja blogikirjoitusta varten. Viikon aikana sain n. 30 yhteydenottoa josta 24 oli saman huijarin uhria. Sain kanteluita myös useammasta muusta epäilyttävästä toimijasta alalla.  Olen kiitollinen kaikille, jotka kom

Irti päästämisen ja anteeksiannon metodi

Kirjoitan tähän ns. maalikon valoonsatto ohjeistuksen. Jos tiedät, että kodissasi on häiritseviä tai apua tarvitsevia vainajahenkiä, niin voit käyttää tätä maneeria heidän ohjaamiseen valoon. Jos tämä ei toimi, niin pyydä paikalle ammattimeedio auttamaan valoonsaattotyössä.  ”Valossa kaikki on anteeksi annettu. Minä annan sinulle anteeksi sen minkä voin. Älä pelkää sillä valossa ei ole mitään pelättävää. Päästä irti kaikesta mikä ei ole sinulle tarpeellista. Valossa on kaikki mitä tarvitset. Olet vapaa menemään. Päästä irti vihasta, surusta, pelosta ja katkeruudesta. Valonmaailmassa nämä ovat tarpeettomia. Valossa kaikki tämä ikävä puhdistetaan sinusta pois ja jäljelle jää vain rakkautta, anteeksiantoa ja turvaa. Päästä irti myös kaipuusta, kaikki on hyvin. Me jälkeen jäävät pärjäämme hyvin, elävien vuoksi sinun ei tarvitse jäädä pimeyteen. Jos näet valoa, mene rohkeasti sitä kohti. Pyydän Arkkienkeli Azraelin johdattamaan sinua valoon, kotiin. Edeltäsi menneet läheisesi

Hyvä Paha Henkilauta

Voiko ouija-lautaa käyttää kuva vaan vai avaako se portaalin pimeille voimille? Kuinka sitä käytetään? Mitä jos se ei toimikkaan ja koko juttu onkin vain pelkkä vitsi? Kaverini kertoi, että hänen sukulaisensa kuoli heti pian laudan käyttämisen jälkeen, voiko niin käydä minulle? Voiko laudan kanssa pitää vähän hauskaa? Mitäs jos saan tietää oman kuolinpäiväni? Jos jotakin tapahtuu niin kestääkö mieleni sen? Nämä ovat kysymyksiä, pelkoja ja kokemuksia, joita pyöriin spiritismilaudan ympärillä. Aika ajoin yksi ja sama keskustelun aihe nousee keskustelupalstoilla esiin – ”Onko sinulla kokemusta henkilaudasta?”. Sitä kun kysyy, niin kommentteja alkaa sadella kymmeniä enimmäkseen sitä vastaan ja toinen osapuoli taas sanoo, ettei mitään tapahtunut. Mutta kukaan ei juuri koskaan mainitse valolautaa tai enkelilautaa tai ylipäätään hyviä kokemuksia laudan käytöstä. No minä voin vastata kysymykseen "Kyllä, minulla on kokemusta laudan käytöstä ja siitä on tullut minulle hyvin mieluisa työ