Siirry pääsisältöön

Näkijän käsikirja osa 6: Selväaistit – Mitä ne on ja miten ne toimii?

Yksi henkisen työntekijän tärkeimpiä teoreettisia opintoja on ymmärtää mitä tarkoittaa selväaistit. Kuten kaikki tiedämme, niin ihmisellä on ns. 5 perusaistia, ja sitten joskus puhutaan siitä 6:sta aistista, tässä asiassa on oikeasti kyse kuitenkin paljon monipuolisesta aistirepertuaarista. Nimittäin, perinteisten 5:n fyysisen perusaistin lisäksi ihmisellä voi olla 11 eri selväaistia.

 

Objektiivinen ja Subjektiivinen

Selväaisteja on; Selvänäkö, Selväkuulo, Selvätunto, Selvähaju, Selvämaku ja Selvätietämys.

Selväaistit jaetaan Objektiivisiin (=fyysisillä aisteilla aistittaviin paranormaaleihin ilmiöihin) ja Subjektiivisiin selväaisteihin (= mielen tasolla aistittaviin ilmiöihin). Selvätietämys on subjektiivinen selväaisti.

Meediolla tai selvänäkijällä voi olla näitä kaikkia selväaisteja, mutta voi olla myös niin, että joku yksi tietty aisti on hyvin dominoiva, silloin kyse voi olla siitä, että juuri se aisti hiotaan ensi erittäin hyväksi, ennen kuin muita aisteja aukeaa. Selväaisteja myös kehittyy lisää, kun omassa henkisessä työssään kehittyy ja henkinen kasvu menee eteenpäin. On mahdollista halutessaan harjoittaa kaikkia selväaisteja. Korkeasti värähtelevä ja kokenut meedio voi omata kaikki nämä asitit.

Itselläni on kokemuksia näistä kaikista muista, mutta ei selvämausta. Tämä onkin selväaisteista harvinaisin, mutta se voi olla hyvä apuvälinen henkisessä työskentelyssä, sillä makuaisti (niin kuin hajuaistikin) toimii usein varoituksena ja muistojen herättäjänä.

Selväaistimen vaatii usein muuntuneen tietoisuuden tilan, joka saavutetaan tietoisen harjoittelun kautta ja sinne siirtymällä halutessaan tai joskus astimen tapahtuu vahingossa, kun meditoi, nukahtaa, kuuntelee hyvää musiikkia, tekee luovaa taidetta, laittaa ns. ”näytön säästön päälle” tmv. Myös hypnoosilla, psykedeeleilla ja muutamilla huumeilla on mahdollista päästä muuntuneeseen tajunnantilaan.

Selväaistiset aistimukset ovat hyvin erilaisia ja henkilökohtaisia, mutta kirjaan jokaiseen kohtaan joitakin esimerkkejä.

 


Selvänäkö

Selvänäkö, se suosituin ja tavoitelluin aisti. Näkökyky on meidän aisteistamme se, joka yhdellä sekunnilla, kertoo meille enemmän kuin tuhat sanaa. Selvänäkökyky avaa mahdollisuuden nähdä asioita etukäteen, kyvyn nähdä menneisyyteen tai paikkoihin, jossa emme voi fyysisesti käydä, nähdä toistemme aurat ja mahdollisuuden nähdä henkimaailman entiteettejä. Selvänäkö mahdollistaa astraalimatkailun. Monipuolisuus vetoaa meihin ihmisiin.

Objektiivinen selvänäkö. Ensimmäinen paranormaali selvänäköinen kokemus on hämmentävä, pelottava ja kiinnostava samanaikaisesti. Usein henkinen herääminen alkaa siitä, että ihminen näkee tai kuulee jotakin, mille ei löydy ”järkevää selitystä”. Tätä huomaa paljon kummitusilmiöistä kiinnostuneiden piirissä, kun joku koki jotakin ja kysyy mitä mieltä muut ovat. Objektiiviset selväaistit ovat yleisesti ottaen mahdollisia kaikille ihmisille, ei siis tarvitse olla meedio tai selvänäkijä, jos tällaisia kokemuksia kokee, mutta ne voivat olla enne mahdollisesta kyvykkyydestä mediaalisiin lahjoihin.Tällaisessa tilanteessan voi olla kyse ns. henkimaailman materialisoitumisesta eli kyvystä tulla näkyvksi ja kosketettavaksi.

Subjektiivinen selvänäkeminen on mielen tasolla tapahtuvaa aistimista. Siinä näkijä sulkee silmänsä ja katseen edessä alkaa vilistää kuvia eri asioista. Tähän pystytään myös sulkemattakin silmät, silloin näkijä siirtyy ns. oikealle kanavalle eli muuntuneeseen tietoisuudentilaan. Mitä harjaantuneempi näkijä on, sitä helpompi kyky on pistää päälle ja pois.

Tällaisia kokemuksia on esim. enkelin tai orbien näkeminen, vainajahenki vierailut, luonnonhenkien vilaukset.

Monet intuitiivisekti korttitulkitsijaksi itsensätituleeraavat ihmiset ovat selvänäköisiä tulkitsijoita. Silloin heille voi alkaa silmissä näkymään korteissa muutakin, kuin se mitä siihen on piirretty tai jos sulkee silmät niin näkee filminauhaa silmien edessä. Itse luen kortteja mm. näillä tavoin.  

Moni voi tarvitakin juuri jonkin apuvälineen selvänäön käynnistymiseen, klassisia on juuri tarot- kortit, kristallipallo, valkoinen seinä, vesi, tuli, peili tai mikä tahansa muu heijastava pinta. Näistä löyty paljon esimerkkejä.

Kanavoitu piirtämien ja maalaaminen toimii selvänäön kautta, kun on kanavalla, niin henkilö pystyy sellaisiin taiteellisiin suorituksiin mitä ei välttämättä muuten osaisi. Tällöin voidaan puhua kevyestä transsista. Täysstranssista jolloin meedion henki siirtyy sivuun ja vainajahenki ottaa kehon ohjaukseensa on kyse kuitenkin ihan eri maailmasta, kuin pelkästä selväaitimuksesta, eikä sitä pidä sekottaa tähän. Täydessä transsitilassa toimivat meediot ovat suhteellisen harvinaisia ja hyvin mielenkiintoisia meedioita. Hekin jakaantuvat mm. transsissa parantajiin, puhujiin (unissasaarnaajat) ja kirjoittajiin sekä maalareihin. 

 

Selväkuulo

Objektiivinen selväkuulo. Tämä on sitä, että kuulet selkeät askeleet ja oven kolahdukset, mutta et näe ketään. Toiset kuulevat myös puhetta tai oman nimen kutsuntaa vaikkei ketään ole paikalla. Selväkuulon aukeaminen saa usein kyseenalaistamaan oman henkisen terveyden tilansa, mutta usein näiden ilmiöiden yhteydessä tapahtuu usein myös muita ilmiöitä kuten tuntemuksia tai nähtäviä ilmiöitä, jotka varmistavat, ette kuvitellut sitä mitä juuri kuulit. Tässä on kyse siitä, että henkimaailman pystyy energisenmaterialisaation kautta liikuttamaan esineitä tai aiheuttamaan puhetta, sillä äänikin on energiaan. 

Subjektiivinen selväkuulemista voisi kutsua telepatiaksi, eli kuulet jonkun puhetta pääsi sisällä. Tällaisia on mm. vainajahenkien kanssa keskustelut, saatat vaikka nähdä vainajahengen, jonka suu ei liiku, mutta kuulet sisälläsi mitä hän sinulle sanoo. Selväkuuloisuus ilmenee helposti kanavoidussa kirjoittamisessa, mieleesi tulee nopealla tahdilla puhetta, jonka kirjoitat paperille ja sitten vasta luet, että mitä tulikaan kirjoitettua ja se on usein hyvin selkeää tekstiä, varsinkin jos sitä on harjoittanut. Selväkuulemista ei tarvitse edes välttämättä kirjoittaa vaan ns. kanavoitsijat puhuvat sitä mukaa asian ääneen, kun he sen kuulevat. Selväkuuleminen voi ilmetä myös musiikin säveltämisenä; säveltäjä kuulee mielessään sävelmän ja sitten soittaa sen kummenpia miettimättä, mutta se voi ilmestyä myös nuottipaperille, tämä pistääkin usein miettimään tuleeko idea uudesta kappaleesta itseltä vai henkioppailtasi.

Tätä kanavoitua kirjoittamista ei saa taas sekoittaa automaattikirjoittamiseen, joka on transsityöskentelyä. Taitava automaattikirjoittaja voi kirjoittaa, vaikka molemmilla käsillä samanaikaisesti kahta eri tekstiä, sillä silloin on 2 vainajahenkeä saman meedion sisällä. Transsissa tapahtuvassa automaattikirjoituksessa myös käsiala saattaa vastata vainajahengen käsialaa. Hyvä esimerkki tällaisesta henkilöstä on kuuluisa meedio Francisco Cândido Xavier eli Chinco Xavier, joka on kirjoittanu useita kirjoja automaattikirjoituksella. Pistän tähän linkin jos hänen tuotantonsa kiinnostaa: https://allankardec.yhdistysavain.fi/tutustu-kirjoihin/francisco-xavier/


Selvätunto

Selvätunto on voimakas energiahoitajilla ja parantajilla. Selvätuntoinen ihminen voi napata kaveriltaan kivut, surut, pelot, ilot yms. Tämä on erittäin hyvä ominaisuus henkisessä työntekijässä sillä selvätunnon kautta pystyy aistimaan auran rajat, ihmisen energiaa ja tunteita, vaikka et näkisikään mitään. Itse pidän henkimaailman tavasta tulla tervehtimään kosketuksen kautta, joka hipaisemalla tai energiana tietyssä kohtaa kehossani, jolloin tiedän, kuka on paikalla.

Objektiivinen selvätunteminen. Selvätuntemisilmiöt ovat hyvin monimuotoisia. Ne voivat aiheuttaa fyysistä kipua, lämpöä, kylmää, kylmänväristyksiä, kihelmöintiä tai painetta. On myös hyvin tavallista, että iho menee kananlihalle, mikä on aika yleistä, kun vainajahenkiä on paikalla.

Subjektiivinen selvätunteminen. Tämän ymmärtää oikeastaan vasta, kun kokee sen itse. Eli henkilö tuntee jotakin sisällään, ei ihollaan. Sisäinen tunteminen voi olla sitä, että tunnet ckakrojen toiminnan; ilon solar plexuksessa, rakkauden sydänchakrassa, kihelmöinnin kolmannessa silmässä tai kruunuckarassa kun ne avautuvat. 

Parantaja tai energiahoitaja usen tunteen objektiivisesti tai subjektiivisesti energian kulkemisen ja asiakkaan kivut. Ne voi olla ns. heijastekipuja tai aistimuksia hoitajan kädessä, kun hän tulee lähelle kipukohtaa. Heijastekipu tarkoittaa sitä, että tuntee toisen kivun omassa kehossaa. Tätä heijastekipua voi tuntea myös vahingossa, jos on herkkä ja on lähellä kipeää ihmistä. Myös tunteet voivat toimia heijasteena, tutuin esimerkki on  pelon tarttunminen. Esim. istut lentokentällä ihmisen vieressä jolla on kauhea lentopelko, ja alat pelätä myös vaikka, et ole koskaan pelännyt lentämistä. Itse nappasin joskus ukkosen pelon lastenhoitajalta. Myös iloisuus, viha ja väsymyt tarttuu helposti. Energiahoito perustuukin siihen, että hoitaja osaa ohjailla energiaa sinne minne sitä tarvitaan ja pystyy asiakkaan kehosta löytämään ne kohdat jotka hoitoa tarvitsevat.

 

Selvähaju ja Selvämaku

Selvähaju ja varsinkin selvämaku ovat suhteellisen harvinaisia meedion tai selvänäkijän aktiivisessa käytössä. Nämä ovat ehkä ennemmin spontaaneja ja ”korvaavia" aisteja, esim. silloin kuin muita aistihavaintoja ei ole, kuten monilla maalikoilla voi olla eli he haistavat, mutta eivät näe tai kuule jonkun läsnäoloa. Molemmat ovatkin hyviä aisteja tuomaan varoituksia ja herättämään muistoja. esim. kun tietty vainaja poltti piippua tai leipoi korvapuusteja, niin niiden maun tai hajun tunteminen auttaa helposti aavistamaan kuka vainaja on kyseessä, koska vainajat käyttävät tunnistusapunaan voimakkaasti muistoja herättäviä konsteja. Jos taas aistit voimakkaan veren maun tai tuoksun se indikoi yleensä sitä, että vainaja on kokenut järkyttävän kuoleman tai tulossa on jotakin itsellesi ikävää.

Subjektiivinen selvähaju tai -maku on aistimus, joka myös herättää muiston ja siihen voi hyvin yhdistyä joko kuulo- tai näköaistimus. Esimerkki subjektiivisesta maku- tai hajuaistista, voi olla tapaus, jossa näet selvänäköisesti kanelipullan, mutta mieleesi tuleekin, että se maistuukin sitruunalle, niin tätä voisi kutsua subjektiiviseksi selvämauksi. Subjektiivinen selvämaku tai -haju on hyvin vaikea erottaan selvätietämyksestä.

 

Selvätietäminen

Selvätietäminen on selväaisti, jota ei voi objektiivisena aistia. Selvätietäminen eli toisin sanoen intuitio tai telepatia on sitä, että vaan tiedät jonkin asian tai ennustat jonkin asian tulevaksi juurin niin, kuin se tapahtui tai tapahtuu, etkä osaa sanoa sille mitään syytä miksi tiedät se, sinusta vaan tuntuu siltä!

Esimerkkejä tästä aistista voi antaa loputtomasti. Esim. joku tiesi joutuvansa onnettomuuteen etukäteen, joku tiesi kuolemansa päivälleen, joku tiesi lapsensa syntymän päivälleen jne. Tämä on aisteista myös sellainen, joka helposti sivuutetaan myös sattumana. Mutta silloin, kuin tietää ihmisestä samalla sekunnilla monta asiaa oikein, oli se sitten mennyttä tai tulevaa, pistää se miettimään oliko se sittenkään sattumaa. 

 

Selväaistien kehittäminen

Niin kuin tuolla jo aikaisemmin sanoin, niin selväaisteja voi myös kehitää. Itsekkin olen tehnyt paljon työtä omien kykyjeni kehittämiseen ja tiedän, että se on käytännössä mahdollista, mutta minullakin on ollut kykyjä jo lapsena, niin minulla on ollut se ns. lähtötaso jo valmiiksi olemassa. 

On hyvä tiedostaa, että  toiset selväistit ovat helpommin oman treenaamisen määrästä kiinni, toiset enemmän sielunsuunnitelmasta kiinni ja aika usein ne vaativat jonkinalaisen lähtötason mistä lähdetään kehittämään, tyhjästä on paha nyhjästä, mutta se ei ole mahdotontakaan. 

On olemassa kirjoja, jossa on harjoituksia jolloin voit harjoitella itsenäisesti ja sitten on erilaisia kursseja. Lisäksi on myös yksityisiä tahoja, jotka tekevät ohjautyötä oman yrityksen puitteissa. Oli tapa mikä hyvänsä, niin parasta olisi kuitenkin harjoitella kokeneen meedion/selvänäkijän kanssa, koska hän tietää asiasta oman kokemuksen kautta ja voi toimia mentorina. Sopivan menttorin löytäminen voi olla haasteellista, koska kyse on henkilökemioista ja toiset ihmiset tarvitsevat elämänsä aikana monia ohjaajia.

Itsekkin annan henkilökohtaista ohjausta selväaistien kehitämiseen ja meediona/selvänäkijänä toimimiseen, eli toimin yrittäjänä pohjaisena henkisenä ohjaana. Jossakin vaiheessa on tulossa taas luentoja aiheesta ja muustakin, niin seuraa ilmoitteluani jos aihe kiinnostaa.

Lopuksi

Tässä oli nyt suhteellisen lyhyt selvennys eri selväaisteihin. Jokainen ihminen on kuitenkin yksilö, joten jokainen pystyisi kertomaan oman tarinan omista selväaistikokemuksistaan. Selväaisteista voisi kertoa vaikka, kuinka paljon lisää, ainakin siitä millä lailla ne ovat eri ihmisillä toimineet, mutta jätän enimmät esimerkit nyt pois. Jos sinusta jotakin olennaista jäi pois, niin laitathan kommenttia, hyviä kommentteja lisää blogin kommettikenttään, myös muiden puolesta myös muille lukijoille luettavaksi, koska harvemmalla on bloggertiliä.

 

💓 Jos joku hyötyi kirjoituksestani, niin kirjoitukseni tuotti tulosta ja se täytti tehtävänsä.💓

Tervetuloa toistenkin lukemaan blogiani. Uusi blogipostaus ilmentyy yleensä 1 kerran viikossa. Parhaiten pysyt ajan tasalla postausteni suhteen liittymällä blogin lukijaksi. Julkaisen blogini myös uusilla omilla facebook- sivuillani facebook@seuraavalkoistapeuraa. Olisin kiitollinen palautteesta, voit jättää sitä tänne Blogin kommenttikenttään tai Facebookkiin.

Kaikki palveluni ja yhteistietoni löydät kotisivuiltani http://seuraavalkoistapeuraa.johku.com/

Jos et ole vielä tutustunut youtube-kanavaani; valkoinen peura, niin tästä linkistä pääset katsomaan tulkintojani ja testaamaan ohjattuja harjoituksia. Tervetuloa seuraamaan minua sinnekin. 😊 https://www.youtube.com/channel/UCCJ5mXQl1CXpdlF0VZKcgkg  

Uutena minulla on myös istagramtili: seuraavalkoistapeuraa. Sinne tulee viikottainen tarot - postaus, ja muuta materiaalia hissukseen.

 

Terv. Susu 💓

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

 Henkinen sumutus – Huijareita henkisissä piireissä

Noin pari kuukautta sitten ystäväni joutui törkeän huijauksen kohteeksi ja tällä tilanteella oli erittäin vakavat psyykkiset seuraukset. Tajusin heti kuunnellessani ystäväni kertomusta, että kyseessä on ammattimainen energiahoitaja huijari, jonka tekniikka perustuu uhrin pelotteluun ja pelon avulla rahastamiseen ja hallintaan. Onneksi sain ystäväni tajuamaan, että häntä on huijattu ja estin siten ystävääni tekemästä itselleen mitään peruuttamatonta… Henkisiä piirejä vuosia seuranneena aina välillä törmää huijareihin, jotka käyttävät ”ota rahat ja juokse ” -tekniikkaa, mutta tämä tapaus oli omaa luokkaansa järjestelmällisyytensä ja pitkälle mietityn tyylinsä vuoksi.   Lähdinkin tutkimaan kyseisen huijarin toimintaa ja laitoin moneen facebook- ryhmään, että etsin huijausten uhreja blogikirjoitusta varten. Viikon aikana sain n. 30 yhteydenottoa josta 24 oli saman huijarin uhria. Sain kanteluita myös useammasta muusta epäilyttävästä toimijasta alalla.  Olen kiitollinen kaikille, jotka kom

Irti päästämisen ja anteeksiannon metodi

Kirjoitan tähän ns. maalikon valoonsatto ohjeistuksen. Jos tiedät, että kodissasi on häiritseviä tai apua tarvitsevia vainajahenkiä, niin voit käyttää tätä maneeria heidän ohjaamiseen valoon. Jos tämä ei toimi, niin pyydä paikalle ammattimeedio auttamaan valoonsaattotyössä.  ”Valossa kaikki on anteeksi annettu. Minä annan sinulle anteeksi sen minkä voin. Älä pelkää sillä valossa ei ole mitään pelättävää. Päästä irti kaikesta mikä ei ole sinulle tarpeellista. Valossa on kaikki mitä tarvitset. Olet vapaa menemään. Päästä irti vihasta, surusta, pelosta ja katkeruudesta. Valonmaailmassa nämä ovat tarpeettomia. Valossa kaikki tämä ikävä puhdistetaan sinusta pois ja jäljelle jää vain rakkautta, anteeksiantoa ja turvaa. Päästä irti myös kaipuusta, kaikki on hyvin. Me jälkeen jäävät pärjäämme hyvin, elävien vuoksi sinun ei tarvitse jäädä pimeyteen. Jos näet valoa, mene rohkeasti sitä kohti. Pyydän Arkkienkeli Azraelin johdattamaan sinua valoon, kotiin. Edeltäsi menneet läheisesi

Hyvä Paha Henkilauta

Voiko ouija-lautaa käyttää kuva vaan vai avaako se portaalin pimeille voimille? Kuinka sitä käytetään? Mitä jos se ei toimikkaan ja koko juttu onkin vain pelkkä vitsi? Kaverini kertoi, että hänen sukulaisensa kuoli heti pian laudan käyttämisen jälkeen, voiko niin käydä minulle? Voiko laudan kanssa pitää vähän hauskaa? Mitäs jos saan tietää oman kuolinpäiväni? Jos jotakin tapahtuu niin kestääkö mieleni sen? Nämä ovat kysymyksiä, pelkoja ja kokemuksia, joita pyöriin spiritismilaudan ympärillä. Aika ajoin yksi ja sama keskustelun aihe nousee keskustelupalstoilla esiin – ”Onko sinulla kokemusta henkilaudasta?”. Sitä kun kysyy, niin kommentteja alkaa sadella kymmeniä enimmäkseen sitä vastaan ja toinen osapuoli taas sanoo, ettei mitään tapahtunut. Mutta kukaan ei juuri koskaan mainitse valolautaa tai enkelilautaa tai ylipäätään hyviä kokemuksia laudan käytöstä. No minä voin vastata kysymykseen "Kyllä, minulla on kokemusta laudan käytöstä ja siitä on tullut minulle hyvin mieluisa työ