Siirry pääsisältöön

Henkisyys - Itsekkyyden uskonto

Olen tässä viime aikoina kritisoinut ja miettinyt henkisen skenen ilmiöitä. Vaikka henkisyydessä olevat ihmiset väittävät, etteivät he ole uskonnollisia, vaan sanovat usein tulleensa uskonnollisuutta pakoon henkisyyteen, niin on pakko sanoa, että nyt tuntuu, että henkisyys on uskonto siinä missä kaikki muutkin...

Ja yhä useampi ei löydäkään paikkaansa henkisyydestä, joka on erityisen vaikea paikka suunnistaa eri ajatusmallien maastossa. Se ns. oman totuuden löytäminen voi olla vaikeampaa kuin moni arvaakaan ja moni väsyy ja kyllästyy ja lähtee etsimään helpompaa ratkaisua muista uskonnoista.

Satuin näkemään eilen videon missä henkisyydestä kristinuskoon kääntynyt nainen sanoin henkisyyden harjoittamisen olevan itsekästä ja siksi kääntyneensä kristinuskoon. Aluksi en saanut kiinni siitä mitä hän tarkoitti itsekkyydellä, koska itse ajattelin, henkisyyden pyrkivän aina siihen, että maailma olisi parempi paikka itselle ja muille. Mutta nyt kun asiaa mietin yön yli, niin asia valkeni minulle. 

 

Ps. Tänään on blogini 3 v. synttärit, niin nyt on taas hyvä hetki referoida mitä ajattelen henkisyydestä yleensä ja omasta roolistani siinä. Ja hauskaa tässä on se, että eilen en vielä tiennyt mistä tänään kirjoittaisin, niin voin taas kerran todeta, että idea annetaan, kun sitä pyydetään.

 


Uskonnon rakennusaineet

 

Henkisyydessä on yhtälailla synnit, aneet, lait, gurut ja hengen todellisuudet, niin kuin muissakin uskonnoissa. Vaikka henkisyyttä sanotaankin vapaudeksi…

Uskonnollisuuteen kuuluu lähes aina se, että ihminen on vajavainen ja Jumaluudet täydellisiä. Voidakseen valaistua tai kelvatakseen Jumaluuksille ihmisen täytyy olla mahdollisimman virheetön, täydellinen eli vähemmän ihminen kaikkine persoonallisuuksineen ja virheineen. Synti vie helevettiin ja huono karma alemmalla värähtelytasolle tai jumittaa paikallaan niin kauan kuin tilanne on korjattu. Uskonnot toimivat aina moraalisena auktoriteettina, eli sanelevat mikä on oikein ja mikä ei, eli ”Mikä on henkistä ja mikä epähenkistä”.

Eli teit mitä vaan teet sen aina väärin, sinut kahlehditaan keskelle sääntöjen ja säännöttämyyden maailmaa;

-           Pitää rakastaa lähimmäistä ja samalla asettaa henkiset, taloudelliset ja fyysiset rajat.

-         Valehdella ei saa ja pitää pysyä omassa totuudessa ja samalla ei saa loukata toista, vaikka et ole samaa mieltä kuin hän.  

-          Kehitä itseäsi henkisesti, mutta älä seuraa ketään opettajaa.

-          Anna apua tarvitseville, mutta älä päästä liian lähelle, koska he ovat sinulle vahingollisia energialtaan ja ajatusmaailmaltaan.

-          Tunteita ei saa näyttää, ei negatiivisia eikä positiivisia, koska siitä voi joku muu trikkeröityä ja tunteita ei saa padota, koska siitä ihminen sairastuu ja chakrat menee tukkoon.

-          Kun joku kuolee, niin ei saa surra, kun hän ei ole kuollut ja se samalla pitää surra, ettei jää mitään traumaa. Samalla pitää ajatella, että kun joku kuolee, vaikka väkivaltaisesti niin se oli hänelle itselleen ja kaikille jälkeenjääneille sekä edeltäville sukupolville oikein.

Tässä nyt muutama ristiriita mainitakseni.

Henkisyydessä usein uskotaan johonkin hengen todellisuuksiin, joko persoonallisiin tai personoimattomiin olentoihin tai oman pään sisäisiin henkisiin ulottuvuuksiin. Eli siis ulkopuolisiin eri entiteetteihin tai omiin päänsisäisiin pelko- mörköihin. Nämä ovat siis omien uskomusmallien asioita.

 

Keskity vain itseesi

 

Viime aikoina olen saanut ihmiset trikkeröitymään, koska olen reagoinut julkisesti johonkin ilmiöön nauramalla tai suuttumalla. Tai olen varoittanut jotakuta siitä suoraan, että sun silmien edessä tapahtuu rikollisuutta tai jopa itse harjoittaa rikollista toimintaa tietämättään.

Mun on käsketty keskittyä vain itseeni ja kysytty miksi mua muiden touhut kiinnostaa, ku ne on heidän asioita?

Mikään ei siis ole yhteinen asia, vaikka samalla puhutaan, että olemme kaikki yhtä ja samaa energiaa, joka on peräisin samasta lähteestä ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Miksi mun siis pitäisi olla kiinnostunut ulkopuolisesta maailmasta, kun pitäisi elää oman kuplansa sisällä. Pitäisi siis kääntää selkä, vaikka näen selkeäasti silmieni edessä tapahtuvan vääryyttä.

Pitäisi puhua vain omaa totuuttaan, eli minua on suoraan kielletty kritisoimasta ihmisiä, jotka eivät vastaa mun totuutta tai mun moraalikäsityksiä. Mun mielestä jokainen saa uskoa mihinkä haluaa ja toimia mitenkä haluaa, mutta se ei saa olla vastaan Suomen lakia tai satuttaa toista, ei henkisesti eikä fyysisesti.

Mutta kun on väärin ajatella näin, kun pitäisi ajatella niin, että nämä ovat heidän oppiläksyjään, ei sinun, joten pese kätesi tästä ja ajattele vain itseäsi. Eli minun pitäisi antaa ihmisten kärsiä omista teoistaan ja hymyillä vieressä ja esittää niin kovin henkistä ja korkeammin värähtelevää ihmistä, koska itse en sorru mihinkään reaktioon tai tekoon tietoisesti. Ja taas minä korotan itseni muiden yläpuolelle ja teen väärin, eli olen silloin epähenkinen, kun ajattelen olevani viisaampi ja kokeneempi kuin muut…

 

 

Eli… Onko henkisyyden oman voiman ja oman totuuden periaate se, ettei kukaan saa tulla mun kuplani sisälle ja minä en saa tulla sieltä pois?

Koska minulla on oma totuus, niin kukaan ei saa kritisoida minua. Ja koska mulla on oma voima niin en saa reagoida yhtään mihinkään, eikä milläkään tavalla.

Ja koska mä en saa tulla pois omasta kuplasta tai tulla toisen kuplaan niin minäkään en saa kritisoida tai moralisoida ketään muuta, en edes lähestyä fyysisesti, koska voin saada hänestä huonoja vaikutteita tai hän minusta, eli voimme vaikuttaa toistemme ajatusmaailmaan ja energiaan negatiivisesti, ja silti pitäisi ajatella yhteistä hyvää, kollektiivista energiaa sekä edistää sen nousua ja puhdistumista.

 

Miksi henkisyys- uskonto hylätään?

 

Eli ollakseni henkinen, pitää olla itsekeskeinen ja itsekäs, kun samalla pitää ajatella kollektiivista hyvää ja edistää sitä.

Ei ole mikään ihme, että henkiset ihmiset kuormittuvat näiden henkisten vikojen jatkuvaan korjaamiseen ja erilaisten omien totuuksien potpuriin ja selkeiden sääntöjen puutteeseen.

Ei siis mikään ihme miksi henkisyydestä käännytään konservatiiviseen uskontoon, koska se on vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan helpompi ratkaisu. Ihmiselle, joka on väsynyt jatkuvaan itsereflektontiin, on siis helppo mennä porukkaan, jossa on selkeät säännöt, eikä tarvitse enää miettiä sitä omaa totuutta, kun kaikki on jo määrätty valmiiksi, voi vaan kellua monen muun saman mielisen kanssa.  

Henkisyydestä, et löydä ketään, joka ajattelisi täysin samanlailla sinun kanssasi, ja jos löydät siinä täytyy olla joku uskomusrakenne tai trauma, joka pitää teistä pestä pois, ollaksenne täydellisen yksilöllisiä. Tai et vaan ole tarpeeksi korkea värähteisellä tasolla, eli et ole ykseystietoisuudessa, jolloin sun pitää päästä eroon erillisyydestä ollaksesi yhtä kaikkien kanssa…

Häh…?! Niin, että kuinka se nyt menikään?

 

 

Loppu puheenvuoro

 

Tämä oli varmasti kaikkein sekavin kirjoitukseni tämän 3 vuoden aikana.

Uskoisin kuitenkin, että tämä kirjoitus näyttää miten haasteellista ja sekavaa henkinen kasvu on, ja miksi ei tarvitse yhtään ihmetellä miksi joku kokeen halua irtisanoutua koko jutusta sen vastenmielisyyden vuoksi.

Monille henkisyys antaa paljon, esim. juuri sitä vapautta tai se vapaus voi sekoittaa mielen. Toiset eivät näe siinä mitään järkeä tai koe tarvetta muuttaa elämäänsä jotenkin parempaan suuntaan. Toiset taas näkevät henkisyyden saatanan harhautuksena, enkä oikeastaan ihmettele.

Kaikki me tiedämme, että on olemassa tervettä ja epätervettä itsekkyyttä sekä tervettä ja epätervettä epäitsekyyttä. Se terve itsekkyys taitaa olla vain hyvin kapea polku, kuin kävelynuora. Jokainen itse on se nuorallakävelijä.

 

Arvonta

 

Lopuksi haluaisin suorittaa pienen lukija- arvonnan blogin synttäreiden kunniaksi. Koska tänään sataa taivaan täydeltä vettä, niin en viitsi mennä ulos kylmään varastoon tonkivaan ja sen jälkeen kuvata arpapalkintoa tähän, niin teen tämän nyt kohtalaisen helpoksi kaiken tämän sekavuuden jälkeen.

Eli valitsen voittajalle intuiitiolla pienen postitettavan yllätyslahjan. Se voi olla kristallikoru, kynttilä, koriste. Mikä vaan joka tuntuu siihen hetkeen oikealta.

Osallistuaksesi arvontaan, niin kommentoi facebookissa - seuraa valkoista peuraa- sivulla tätä blogilinkki postausta ja kerro minulle, mitä on sinun elämässäsi juuri nyt sinulle tärkeä asia.

Arvonta päättyy 10.4.2024 klo:10.10.

Voittajaan otetaan yhteyttä yksityisviestillä ja voittajan nimi julkaistaan facebook-postauksen yhteydessä.

Jos sinulla ei ole facebookkia, niin voit kommentoida tämän blogin kmmenttikenttään. 

 

Kiitos Lukemisesta <3

💓 Jos joku hyötyi kirjoituksestani, niin kirjoitukseni tuotti tulosta ja se täytti tehtävänsä.💓

Tervetuloa toistenkin lukemaan blogiani. Parhaiten saat tiedon uudesta postauksestani liittymällä blogin lukijaksi. Julkaisen blogini myös omilla facebook- sivuillani facebook@seuraavalkoistapeuraa.

Kaikki palveluni ja yhteistietoni löydät kotisivuiltani https://seuraavalkoistapeuraa.johku.com/#

Youtube: valkoinen peura: https://www.youtube.com/channel/UCCJ5mXQl1CXpdlF0VZKcgkg 

Instagram: seuraavalkoistapeuraa.

Tiktok: @seuraavalkoistapeuraa.

 

Terv. Susu 💓

 

 

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

 Henkinen sumutus – Huijareita henkisissä piireissä

Noin pari kuukautta sitten ystäväni joutui törkeän huijauksen kohteeksi ja tällä tilanteella oli erittäin vakavat psyykkiset seuraukset. Tajusin heti kuunnellessani ystäväni kertomusta, että kyseessä on ammattimainen energiahoitaja huijari, jonka tekniikka perustuu uhrin pelotteluun ja pelon avulla rahastamiseen ja hallintaan. Onneksi sain ystäväni tajuamaan, että häntä on huijattu ja estin siten ystävääni tekemästä itselleen mitään peruuttamatonta… Henkisiä piirejä vuosia seuranneena aina välillä törmää huijareihin, jotka käyttävät ”ota rahat ja juokse ” -tekniikkaa, mutta tämä tapaus oli omaa luokkaansa järjestelmällisyytensä ja pitkälle mietityn tyylinsä vuoksi.   Lähdinkin tutkimaan kyseisen huijarin toimintaa ja laitoin moneen facebook- ryhmään, että etsin huijausten uhreja blogikirjoitusta varten. Viikon aikana sain n. 30 yhteydenottoa josta 24 oli saman huijarin uhria. Sain kanteluita myös useammasta muusta epäilyttävästä toimijasta alalla.  Olen kiitollinen kaikille, jotka kom

Irti päästämisen ja anteeksiannon metodi

Kirjoitan tähän ns. maalikon valoonsatto ohjeistuksen. Jos tiedät, että kodissasi on häiritseviä tai apua tarvitsevia vainajahenkiä, niin voit käyttää tätä maneeria heidän ohjaamiseen valoon. Jos tämä ei toimi, niin pyydä paikalle ammattimeedio auttamaan valoonsaattotyössä.  ”Valossa kaikki on anteeksi annettu. Minä annan sinulle anteeksi sen minkä voin. Älä pelkää sillä valossa ei ole mitään pelättävää. Päästä irti kaikesta mikä ei ole sinulle tarpeellista. Valossa on kaikki mitä tarvitset. Olet vapaa menemään. Päästä irti vihasta, surusta, pelosta ja katkeruudesta. Valonmaailmassa nämä ovat tarpeettomia. Valossa kaikki tämä ikävä puhdistetaan sinusta pois ja jäljelle jää vain rakkautta, anteeksiantoa ja turvaa. Päästä irti myös kaipuusta, kaikki on hyvin. Me jälkeen jäävät pärjäämme hyvin, elävien vuoksi sinun ei tarvitse jäädä pimeyteen. Jos näet valoa, mene rohkeasti sitä kohti. Pyydän Arkkienkeli Azraelin johdattamaan sinua valoon, kotiin. Edeltäsi menneet läheisesi

Hyvä Paha Henkilauta

Voiko ouija-lautaa käyttää kuva vaan vai avaako se portaalin pimeille voimille? Kuinka sitä käytetään? Mitä jos se ei toimikkaan ja koko juttu onkin vain pelkkä vitsi? Kaverini kertoi, että hänen sukulaisensa kuoli heti pian laudan käyttämisen jälkeen, voiko niin käydä minulle? Voiko laudan kanssa pitää vähän hauskaa? Mitäs jos saan tietää oman kuolinpäiväni? Jos jotakin tapahtuu niin kestääkö mieleni sen? Nämä ovat kysymyksiä, pelkoja ja kokemuksia, joita pyöriin spiritismilaudan ympärillä. Aika ajoin yksi ja sama keskustelun aihe nousee keskustelupalstoilla esiin – ”Onko sinulla kokemusta henkilaudasta?”. Sitä kun kysyy, niin kommentteja alkaa sadella kymmeniä enimmäkseen sitä vastaan ja toinen osapuoli taas sanoo, ettei mitään tapahtunut. Mutta kukaan ei juuri koskaan mainitse valolautaa tai enkelilautaa tai ylipäätään hyviä kokemuksia laudan käytöstä. No minä voin vastata kysymykseen "Kyllä, minulla on kokemusta laudan käytöstä ja siitä on tullut minulle hyvin mieluisa työ